Οικογένεια

27 Νοεμβρίου, 2011

Εντελέχεια - blog, Οικογένεια

Η έννοια της οικογένειας συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται. Ο ένας άξονας στον οποίο βασίζεται η μορφή της κάθε οικογένειας έχει να κάνει με τη σύνθεσή της και ο άλλος έχει να κάνει με το πέρασμα του χρόνου και την εξελικτική περίοδο που διανύει.
Έτσι, υπάρχουν οικογένειες οι οποίες περιλαμβάνουν και τις τρεις γενιές κάτω από την ίδια στέγη, υπάρχουν αυστηρά πυρηνικές οικογένειες, δημιουργούνται όλο και περισσότερες οικογένειες που προκύπτουν από δεύτερους ή τρίτους γάμους, υπάρχουν πολλές μονογονεικές οικογένειες είτε λόγω διαζυγίου, είτε από επιλογή του ατόμου να γίνει γονιός έξω από σχέση, ομοφυλόφιλα ζευγάρια δημιουργούν οικογένεια και όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν παιδιά χωρίς να παντρευτούν ή να δεσμευτούν σε μια σταθερή σχέση μεταξύ τους.

Παράλληλα, όσο τα μέλη της κάθε οικογένειας μεγαλώνουν και εξελίσσονται, μαζί τους αλλάζει και η οικογένειά τους, ώστε να υποδεχθεί τη γέννηση ενός παιδιού, μια επαγγελματική ευκαιρία, μια προσωπική επιτυχία, να αντιμετωπίσει την συνταξιοδότηση, το θάνατο, το διαζύγιο, την απώλεια εργασίας, να αποχωριστεί τα παιδιά της σε κάθε στάδιο μεγαλώματός τους.

Η οικογενειακή θεραπεία μπορεί να βοηθήσει την οικογένεια και κάθε μέλος της ξεχωριστά, να αποκτήσουν λειτουργικές και ικανοποιητικές μεταξύ τους σχέσεις και να διαχειριστούν κρίσεις που προκύπτουν είτε από εξωτερικούς είτε από εσωτερικούς παράγοντες. Στόχος είναι, η οικογένεια να αποτελεί μια αγκαλιά που προσφέρει φροντίδα και όχι ασφυξία.

, , ,

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: