Βιογραφικό

4 Δεκεμβρίου, 2011

Βιογραφικό

Έφη Κουντουράκη

  

 Ως παιδί δεν μπορούσα ν’ αποφασίσω τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Ως ενήλικη αποφάσισα ότι είχα γίνει ψυχοθεραπεύτρια μεγαλώνοντας.

Η συνειδητή μου αναζήτηση όσον αφορά την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση ξεκίνησε από το πεδίο της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο απ’ όπου πήρα και το πτυχίο μου ως Κοινωνική Ανθρωπολόγος, περήφανη που συνδύασα σ’ ένα τίτλο την Κοινωνία και τον Άνθρωπο. Ο τίτλος όμως δεν έφτανε για την έμπρακτη εφαρμογή του παραπάνω συνδυασμού.

Φλέρταρα σε θεωρητικό επίπεδο με τη δημοσιογραφία, τη φιλοσοφία, τη θεολογία και τη λογοτεχνία που παραμένει ο μεγάλος έρωτας. Παράλληλα, στο πολύ πρακτικό επίπεδο, εργαζόμουν. Η εργασιακή μου εμπειρία στο χώρο της ψυχικής υγείας με οδήγησε και στη σπουδή της Ψυχοθεραπείας κι έτσι ειδικεύτηκα στην Συμβουλευτική και στην Ψυχοθεραπεία και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Παράλληλα ολοκλήρωσα και την προσωπική μου ψυχοθεραπεία.

Στον χώρο της ψυχικής υγείας έχω εργαστεί σε πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε εφήβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους. Τώρα, συνεργάζομαι με παιδικούς σταθμούς όπου διοργανώνω σεμινάρια και ομάδες και συλλόγους γονέων, όπου συντονίζω σχολές γονέων. Κατά καιρούς αρθρογραφώ σε εφημερίδες και περιοδικά.

Η κύρια δραστηριότητά μου αφορά στην ιδιωτική πρακτική της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στο χώρο του γραφείου μου. Η θεωρητική μου προσέγγιση βασίζεται στο συνθετικό μοντέλο συστημικής ψυχοθεραπείας. Γεννήθηκα και ζω στην Νέα Σμύρνη. Είμαι παντρεμένη και έχω έναν γιο. Όσο για την αναζήτηση, είναι πολύ προσωπική υπόθεση και σαφώς συνεχίζεται, λίγο πιο συνειδητά πλέον.

 

, ,

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: