Καλώς ήρθατε

 Γνωρίζω, με τρόπο εμπειρικό, ότι η ανθρώπινη φύση είναι προικισμένη μ’ ένα δυναμικό ασύλληπτο. Σε πολλούς ανθρώπους αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ακόμα όμως και όσοι έχουν γευτεί αυτό το δώρο, στην πορεία της ζωής συχνά ξεχνιούνται. Πτοούνται.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η όραση θολώνει και αρχίζει το παιχνίδι της τυφλόμυγας. Πότε ρίχνουμε βίαια το βάρος μας στον Άλλον, που βρίσκεται πιο κοντά μας, πότε ρίχνουμε τον Εαυτό μας εξίσου βίαια, πάνω στο ίδιο εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά μας, ξανά και ξανά. Και ξανά.

Η ψυχοθεραπεία απευθύνεται και αξιοποιεί και τις δύο αυτές πτυχές μας. Και αυτή που μπορεί να μεγαλουργεί και αυτή που μπορεί να μετράει μώλωπες κι εμπόδια και να συνεχίζει, δηλαδή μ’ άλλο τρόπο, πάλι να μεγαλουργεί.

Προσωπικά, βίωσα την ψυχοθεραπεία ως έναν τρόπο να καθαρίζω την όρασή μου. Έτσι, αντί να επιτίθεμαι στον Άλλον ή στον Εαυτό μου, προσπαθώ να συνδέομαι και να συμπορεύομαι τόσο με τον Άλλον όσο και μ’ εμένα. Και φυσικά, δεν τα καταφέρνω πάντα.

Επαγγελματικά, ευελπιστώ μέσα από τη θεραπευτική σχέση, να υποστηρίζω τους ανθρώπους περισσότερο να θυμηθούν ή να επιβεβαιώσουν αυτό που είναι, παρά να θεραπεύσω αυτό που δεν θα ‘πρεπε να είναι.

Εδώ, μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για την ψυχοθεραπεία και ειδικότερες για την επαγγελματική μου ιδιότητα και τις υπηρεσίες που παρέχω.

                        Καλή κι ανέφελη πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: